Wie zijn jullie?

Geert is vader van 4 kinderen: Jarne (‘86), Hanne (‘88), Jasper (‘89) en Lotte (‘98). Hij is ook grootvader van een eerste kleinkind Juliette, alvast een kleine bezoeker van Stoer Huus. Hilde heeft 2 kinderen: Tom (‘91) en Lore (‘92) die in Gent wonen.
Geert werkt als spoedgevallenverpleegkundige in het AZ Sint-Jan en Hilde is begeleider van vrijwilligers in Tele-Onthaal, de 106-telefoonlijn en chatkamer waar mensen terecht kunnen voor een gesprek over levensproblemen.
Sinds 2011 hebben we een relatie maar we kennen mekaar al meer dan 25 jaar als "aangespoelden" in de Brugse basisgroepen. Momenteel wonen we in Sint-Andries maar een woning in Stoer Huus wordt onze stek, samen met Lotte.    
Buiten het werk vind je ons regelmatig in de moestuin, op een muziekoptreden, een loopparcours of met een boek op een zonnig plekje.

Hoe heb je Stoer Huus leren kennen?

Toen we zo’n 2 jaar geleden nadachten over ons “samen wonen” in de toekomst, zijn we ons licht gaan opsteken bij Cohousing café van Samenhuizen Brugge. Piet en Mie, vrienden van Geert en pioniers in het Stoer Huus, wakkerden ons enthousiasme nog aan. En zo werd dat “samen gaan wonen” meer dan enkel met ons drie.

Waarom wil je er absoluut bij?

Ook nu al hechten we veel belang aan burencontact, burenhulp en uitwisselen van spullen. 
In een cohousingproject is het aspect “samen” nog intenser, al hechten we ook belang aan onze eigen gezellige thuis. We denken dat je goed voelen in je eigen huiskring de basis is om iets te betekenen voor de groep.

Wat is jullie steentje voor de groep?

Als jarenlange bewerkers van sier- en moestuin, hopen we om ook bij het Stoer Huus en de aanliggende Bleekweide het groen zo te zien ontwikkelen als ideale ontspanning voor kinderen en volwassenen. Onze definitie van stadstuinieren: “zodanig opgaan in het tuinieren dat je niet meer beseft dat je in de stad zit” ;)
Hilde organiseert graag en dat komt van pas in allerlei activiteiten. Terwijl Geert graag, via informele contacten, een bindmiddel is tussen mensen.