Wie ben je?

Ik ben Leonore. Momenteel woon ik alleen in Brugge.
Ik heb nog een oudere broer en zus, die intussen elk hun eigen kroost hebben.
Ik heb ondanks vele stages en vrijwilligerswerk (nog) geen betaald werk gevonden. In plaats daarvan, om toch ervaring te blijven opdoen en me nuttig te maken, doe ik wel vrijwilligerswerk. Gelukkig haal ik daar ook wel voldoening uit, en kan er meer rekening gehouden worden met wat voor mij, door het stotteren en autisme (met normale begaafdheid), minder evident is.
Mijn hobby's zijn: wandelen, natuurfotografie, lezen, muziek spelen (viool en accordeon), naar muziek luisteren (volksmuziek en klassieke muziek), leuke dingen doen, een gezelschapsspel spelen, natuurdocumentaires bekijken, op reis gaan, ...

Hoe heb je Stoer Huus leren kennen?

Mijn ouders dachten er al langer over om te zorgen voor een dak boven mijn hoofd, omdat ik zelf weinig inkomsten heb. In het najaar van 2016 werd dat thema opeens actueel…
Via de bank hoorden mijn ouders over cohousingprojecten. Iemand van de organisatie Samenhuizen noemde de naam ‘Stoer Huus’, maar dat zou volzet zijn, zei hij.  
Maar gelukkig, toen mijn ouders eens de site van Stoer Huus bekeken, bleek er net één unit vrijgekomen te zijn. Mijn ouders hebben toen onmiddellijk de voorzitter van Stoer Huus en de verkoper gecontacteerd. We hebben hem en een paar leden van Stoer Huus ter plekke ontmoet, en zo zijn we er vanzelf in gerold. Het enthousiasme van de mensen van Stoer Huus naar hun project én naar ons toe werkte aanstekelijk. Het voordeel voor mij was ook dat er enkele mensen met een beperking mogen wonen.

Leonore3.jpg

Waarom wil je er absoluut bij?

Van bij het allereerste contact (ook telefonisch) waren mijn ouders of vooral mijn moeder dolenthousiast over het hele project. Ik had zelf meer tijd nodig om erover na te denken en een beslissing te nemen, en had wel meer bezorgdheden of onzekerheden waar ik mee zat. Uiteindelijk heb ik ook "ja" gezegd, na veel wikken en wegen, ook omdat mijn ouders en ik toen geen andere optie in gedachten hadden die beter was. Ik wilde het een kans geven. Mijn netwerk zou ik zo wat kunnen uitbreiden.
Voor mij is het belangrijk om, naast genoeg tijd voor mijzelf, ook voldoende of regelmatig genoeg onder aangenaam gezelschap te zijn, omdat ik niet zo graag constant alleen ben. Het trekt me dus ook aan om af en toe eens met een paar mensen iets samen te doen.
Ik vind het ook mooi dat iedereen binnen de groep een steentje kan bijdragen volgens waar hij of zij goed in is.

Wat is je steentje voor de groep?

– eens voor een huiskat zorgen (liever niet voor honden).
– helpen in iemands eigen tuintje.
– mijn boeken over autisme, ... uitlenen aan geïnteresseerden (op voorwaarde dat ik ze proper terug krijg, uiteraard).
– samen leuke dingen doen (vb. gezelschapsspel, babbeltje, dessert maken, natuur-Dvd’s bekijken, wandelen samen met iemand die een betere inwendige GPS heeft dan ik, ...).

Enkele van mijn natuurfoto's

Bekijk deze en meer op leonore-natuurfotografie.weebly.com