Wie zijn jullie?

Timmy (33) en Marlies (32) en onze twee stoere zonen, Daan (10) en Ries (4). Timmy is kwaliteitsauditeur in New Holland, en Marlies werkt als hoofdcentralist in de noodcentrale 112. Daan is een echte spring-in-’t-veld en houdt er vooral van zijn kleine broer aan het lachen te brengen. Ries houdt zich vooral bezig met lachen met de fratsen van zijn grote broer, en daarnaast is hij vooral zeer geïnteresseerd in eten, duidelijk in volgend fragment:

Hoe heb je Stoer Huus leren kennen?

Enkele jaren geleden kwamen we op Feest in ’t park voor de eerste keer in aanraking met cohousing via Samenhuizen vzw. We waren meteen vol enthousiasme over deze vorm van wonen. Toen we jaren later in de krant het bericht lazen dat Stoer Huus ettelijke kilo’s bouwaanvraag had ingediend, en nog op zoek was naar jonge gezinnen, hebben we geen moment geaarzeld om contact op te nemen. Twee avonden later konden we al in de Villa terecht voor een meet & greet, en we wisten meteen; dit willen we, voor onszelf en voor onze kinderen.

Waarom wil je er absoluut bij?

Omdat cohousing voor ons de toekomst is. Omdat we in Brugge willen wonen, maar na 8 jaar in de meest toeristische buurt van Brugge hebben we het wel gehad. We kennen onze buren amper; veel verder dan een gemompeld ‘hallo’ kom je hier niet. We kijken uit naar écht contact, mensen om op te rekenen, maar die ook op ons kunnen rekenen. Mensen om goeie en slechte momenten mee te delen, mensen die onze kinderen zien groeien en bloeien in een gemeenschap waar iedereen een stem heeft en mag meedenken, een waar onze kinderen mogen zijn wie ze zijn.

En waar we ook steeds ons eigen huisje hebben om met ons gezin te vertoeven. We hebben nu al een beter contact met onze mede Stoer Huusers dan we met onze buren ooit hebben gehad, dus dat komt vast helemaal goed. Net daarom willen we alles op alles zetten om samen met deze gezellige bende dit prachtige ecologische sociale project te realiseren.

Wat is jullie steentje voor de groep?

Timmy kan bijna elke zieke computer weer tot leven wekken, en is altijd bereid tot een woordje uitleg over de oorzaak en bijhorende genezing. Hij kan ook een kameel geloofwaardig naast een ijsbeer fotoshoppen, dus met alle grafische vragen of ontwerpideeën gaat hij met plezier aan de slag. Verder is hij heel sociaal, en gaat met plezier aan de slag in de werkgroep communicatie.

Marlies heeft geduld voor 10 (allé, toch zeker een stuk of 4) en vindt het helemaal niet erg om enkele stoere kindjes op bezoek te hebben, en hen via verhaaltjes misschien iets van haar passie voor lezen mee te geven. Haar patisseriekunsten zijn om U tegen te zeggen, dus er zal af en toe wel een koek/cake/taart in de Villa belanden.

Verder zijn we allebei niet bang onze handen vuil te maken (al is vooral Daan daar een kei in) en steeds bereid te helpen daar waar het nodig is.