Wie zijn jullie?

Wij zijn beide geboren in mei 1961. 

Mieke is psychiatrisch verpleegkundige en coördineert een dagafdeling voor personen met een middelenprobleem in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge. 
Piet is hoogleraar sociologie aan de Universiteit Gent, waar hij onderzoek verricht in het domein van de gezondheidssociologie.

Beiden houden we van koken, sporten, wandelen, boeken lezen en met vrienden avonden doorbrengen.

 

 

Onze zonen Gijs (1987) en Niels (1989) bewandelen reeds enige tijd hun eigen weg. Emma (1994) studeert psychologie in Gent en wisselt het kotleven af met weekends thuis in Assebroek.

Hoe heb je Stoer Huus leren kennen?

We keken reeds enige tijd uit naar een manier om wonen te delen met anderen tot we enige tijd geleden hoorden van het project Stoer Huus, via een algemene oproep van Samenhuizen Brugge. De groep beperkte zich niet tot vrijblijvende beschouwingen over samenhuizen, maar ging direct gericht op zoek naar een concreet site om samenhuizen waar te maken en dit trok ons sterk aan. 

Waarom wil je er absoluut bij?

We willen gemeenschap vormen met anderen. We zien uit naar een verrijkende mengelmoes van het creëren van een gezellig nest voor onszelf en het genieten van het stimulerende gezelschap van anderen. Piet ziet uit naar een schaakpartner op vrijdagavond, een ristretto met krant op zaterdagmorgen in het gemeenschapshuis en een avonturenfilm kijken op groot scherm met de kinderen op een regenachtige zondagnamiddag. Mieke houdt van gezamenlijk tafelen, langslopen bij de buren voor een koffie of thee, lief en leed delen, praten over wat ons bezig houdt en picknicken onder de notelaars.

Wat is jullie steentje voor de groep?

Piet deelt momenteel een grote moestuin met een vriend en wil zijn groene vingers ook ten dienste te stellen van het Stoer Huus. Hij hoopt te leren van de culinaire kunsten van anderen en hen af en toe te verrassen met een lekkere maaltijd. Mieke ziet zichzelf nuttig maken in de keuken en zet haar schouders onder gezamenlijke activiteiten. Waar een handje moet bij gestoken worden, staan we met plezier klaar.  

Emma is het zonnetje in huis en we hopen nog even van haar aanwezigheid te kunnen genieten eens we wonen in Stoer Huus, zij het wellicht beperkt tot de weekends.