HUUS te koop // Eerste stenen // 360° Villa


UPDATE: Deze unit is NIET MEER TE KOOP

Nog één unit te koop


Gezien een bewoner is uitgestapt is er een plaatsje vrijgekomen. Wenst u meer informatie? Bekijk hier alvast het grondplan en neem contact op via info@stoerhuus.be voor meer informatie. We geven voorkeur aan inclusie, maar ze staat natuurlijk open voor iedereen.

Er is ook nog één staanplaats beschikbaar. Alle info: info@stoerhuus.be of bel 0800/23 423

De eerste stenen

Terwijl alle Stoer Huusers druk in de weer zijn met het zorgvuldig samenstellen van keukens, badkamers, woonkamers enzovoort, zijn de eerste stenen ondertussen een feit!


Het eerste deel van blok noord begint dus vorm te krijgen. Op de foto zie je nog de kleurrijke binnenkant van de St. Gillis schoenenwinkel van weleer, rechts daarvan komt de inrit van de ondergrondse garage. De volledige kelder met garages, berging en staanplaatsen is volledig klaar en afgedekt. De bouw verloopt daarmee mooi volgens schema.


De Villa, uitgekleed en straks opnieuw getooid

Wens je zelf eens rond te kijken in de uitgeklede villa, straks ons gemeenschappelijk huis?

Dat kan! Met beperkte middelen hebben we enkele 360° beelden binnen de villa gemaakt.


Bij de beslissing om de bouwgrond van Schoenen St. Gillis aan te kopen, was van bij aanvang duidelijk dat het bestaande huis de ideale plaats was om als gemeenschapshuis te dienen in een cohousing.

De Villa, die het huis meteen kreeg als aanspreektitel, dateert van 1924 maar heeft door de jaren heen heel wat veranderingen ondergaan.

Om deze mooie plaats om te bouwen van een huis met veel kleine kamers tot een plaats met grotere en luchtige ruimtes was toch wat puzzelwerk nodig. Dat bleek uit de plannen van de architect. De grotere structuren zijn nog heel degelijk zodat het uitzicht van de Villa kon behouden worden. Binnenin moesten heel wat oude elementen verdwijnen voor nieuwe en hedendaagse technieken, terwijl toch de authenticiteit behouden blijft.

Dat betekende dat plafonds moesten uitgebroken worden, electriciteits- en andere nutsleidingen moesten van en uit de muur komen, losse kalk moest afgekapt worden, valse wanden moesten verdwijnen en uiteraard ook heel wat -ondertussen terug hip- behang moest afgeschraapt worden. Op een begroting is dat heel wat manuren en dus bekeken we als groep Stoer Huusers wat we zelf konden aanpakken. En vermits we niet voor niets Stoer in onze naam dragen, hebben we een jaar geleden heel wat op ons lijstje gezet. Soms was er wat twijfel of we het fysiek wel aankonden (of als onze douche zoveel stof zou kunnen wegspoelen), maar we gingen door.

Werkdagen werden georganiseerd, ladders, emmers en werkhandschoenen werden aangevoerd en wie kon, droeg zijn steentje bij. Hierbij namen we geen nota wie wel of niet kon komen. Een vorm van solidariteit waar we fier op zijn. De mentale schouderklopjes of broodjes soep waren meer dan voldoende om verder te werken.

Zo werden week na week heel wat centen bespaard. En het lot, m.a.w. een defecte en dus gratis weegbrug op het containerpark, betekende ook een besparing.

We zijn een jaar verder en de oude dame is “uitgekleed”. Straks neemt de aannemer het van ons over en gaat de verbouwingen doen volgens plan. Zo wordt de Villa terug “aangekleed” en opgewaardeerd. De kleinere kamers krijgen dan grotere namen zoals eetruimte, stille ruimte of doeruimte, aangevuld met modern sanitair en logeerkamers. En het laagje schmink in de vorm van verf en vernis kunnen wij ook nog altijd aanbrengen op het einde.

In de toekomst zal er nog wel een gelegenheid komen om “onze” verwezenlijking te tonen aan buurt en sympathisanten, zodat we dan kunnen zeggen “daar heb ik behang afgeweekt, roest weggeveegd, een oud vogelnest op mijn kop gekregen, mezelf een blaar geschept…"

Gastvrije groeten

Stoer Huus


549 keer bekeken