Wie zijn jullie?

Sara (38) en Olivier (38) en drie allerschattigste kinderen: Dan (9), Marthe (8) en Esther (5).

Sara werkt in het cultuurcentrum van Brugge en organiseert als de beste. Olivier werkt bij Infrabel en probeert er samen met z'n collega's het treinverkeer in noord-west Vlaanderen in goede banen te leiden. Liefst met zo weinig mogelijk vertraging ;). 
Net niet allemaal geboren, maar wel volledig getogen in Brugge, hebben wij ons hart verpand aan Brugge die Scone. Al meer dan tien jaar wonen we in het centrum aan de Gentpoort. Een gezellige, maar drukke buurt. We wonen daar graag, maar keken ondertussen rustig uit naar een huis met tuin in een verkeersveiliger omgeving.

Hoe heb je Stoer Huus leren kennen?

Op weg naar huis van een heerlijke Frankrijkreis bladerden we door de krant en kwamen het artikel over de gemeenschappelijke bouwaanvraag tegen. De dag nadien gingen we meteen een kijkje nemen. We werden hartelijk ontvangen door Niek en Chantal, die ons het project vol enthousiasme voorstelden.

Waarom wil je er absoluut bij?

Vooral de zee van groene ruimte sprak ons aan. We zien het al voor ons: bij mooi weer met gerust hart het schuifraam aan de gemeenschappelijke tuin openzwieren. Geen druk verkeer voor je deur, sterker nog, er is gewoon geen verkeer. Wel buren waarmee je ongedwongen een praatje kan maken en kinderen die elkaar vinden. Kortom: het wijkgevoel. 
We gaan niet alleen letterlijk in het groen leven, we hechten ook belang aan ecologie en duurzaamheid. Samen met andere mensen ruimte(s) en spullen delen past hier in. Waarom b.v elk een grasmachine, wasmachine of zelfs auto bezitten, als je er samen een kunt delen? 
Wat we ook belangrijk vinden is dat onze woning volwaardig is. Elk kind z'n eigen kamer, een ingerichte keuken, berging, living, eetplaats, badkamer, zelfs een privétuin waar je je eens kan in terugtrekken. Verschillende mensen bij elkaar betekent ook verschillende talenten. De een kan goed koken, een ander heeft groene vingers, nog iemand anders heeft het organiseren in het bloed. Iedereen kan doen waar hij goed in is en wat hij fijn vindt. Een cliché, maar 1+1=3.

Wat is jullie steentje voor de groep?

Sara is een goede organisator met oog voor detail. Olivier een creatieve geest met een gezond praktisch inzicht. Dan is onze voetbalfanaat, Marthe de creatieve dramaqueen en Esther het zonnetje van dienst en grote dierenvriend.